Lähteiltä – Kirjoituksia hymnologiasta ja liturgiikasta, Skrifter om hymnologi och liturgik

ISSN 2984-1186

Lähteiltä on Hymnologian ja liturgiikan seuran julkaisema avoin, yleistajuinen ja vertaisarvioimaton verkkolehti. Kirjoitukset ovat terveisiä konferensseista tai tapahtumista, julkaisujen arvioita tai esittelyjä, ajankohtaisten aiheiden käsittelyjä, uusien tutkimushankkeiden esittelyjä, väitöskirjojen tiivistelmiä, muisteloita ja historiallisia katsauksia tai muita tekstejä, joilla tehdään tunnetuksi hymnologian ja liturgiikan tutkimusta ja harrastusta.

Erikielisiä virsikirjoja
"Onko virsi alkuperäisen tekijänsä vai kääntäjänsä teos? Vai peräti molempien?" – Samuli Korkalainen, Lähteiltä 8/2024.
Martti Luther
"Lutherin elinaikana toimitetut virsikirjat olivat vasta alkua. Vaatimattomasta alkulähteestä paisui todellinen kevättulva." – Osmo Vatanen, Lähteiltä 7/2024.
Pohjoismainen työryhmä Kööpenhaminassa 2023
"Kirjan tarkoituksena on tuoda esiin maailmanlaajuisesta perspektiivistä luterilaisen kirkkoyhteisön toiveet ja visiot, ja toisaalta myös tämän päivän luterilaisen jumalanpalveluselämän ja musiikin moninaiset ilmenemismuodot ja käytännöt." – Teija Tuukkanen, Lähteiltä 6/2024.
Turun tuomiokirkon iltamessu 14.10.2023
"Minua pyydettiin suomentamaan vain yksi virsi, tosin 19 säkeistön mittainen, In Jhesus namen heben wir an. Yksi virsi vain, tosin pitkä." – Pekka Kivekäs, Lähteiltä 5/2024.
Achtliederbuchin (1524) kansi
"Vuonna 1524 hän varmasti koki mielihyvää, kun ensimmäiset evankeliset virsikirjat näkivät päivänvalon." – Osmo Vatanen, Lähteiltä 4/2024.
Messu Myllypuron kirkossa
"Att lyfta fram sinnenas betydelse för gudstjänsten och gudstjänstupplevelsen är inte att föra in något främmande i den eller att förringa budskapet. Tvärtom; det är att ge en bredare möjlighet för fler att ta till sig innehållet." – Anna Maria Böckerman, Lähteiltä 3/2024.