Kirjoittajien ohjeet

Hymnologian ja liturgiikan seuran jäsenet voivat tarjota verkkolehteen kirjoituksia sekä suomeksi että ruotsiksi. Toimituskunnalla on oikeus kevyesti muokata tekstejä kielellisesti.

Verkkolehdessä julkaistavien tekstien maksimipituus on n. 6 000 merkkiä (pelkkä teksti, ei sisällä mahdollista lähde- ja kirjallisuusluetteloa). Tekstit lähetetään word-tiedostona osoitteeseen verkkolehti@hymn.fi

Tekstin mukaan liitetään kirjoittajasta pieni, enintään kahden virkkeen esittely, jossa on vähintään nimi ja affiliaatio tai työpaikka ("Elina Mallikappale on teologian tohtori, joka työskentelee pappina Esimerkin seurakunnassa.")

Tekstissä ei käytetä lähdeviitteitä. Mikäli sen valmistelussa on kuitenkin käytetty lähteitä ja kirjallisuutta, liitetään tekstin loppuun lähde- ja kirjallisuusluettelo. Tekstissä voi oman harkinnan mukaan käyttää väliotsikoita, mutta niitä ei numeroida.

Tekstin yhteyteen toivotaan lähetettäväksi ainakin yksi kuvituskuva. Kyseinen kuva sekä mahdolliset taulukot, nuottikuvat, piirrokset ym. lähetetään erillisinä tiedostoina samassa sähköpostissa tekstin kanssa. Kirjoittajan vastuulla on huolehtia siitä, että kyseisen kuvan saa julkaista. Kuvan mukana lähetetään siis kuvaajan nimi (jos tiedossa) ja/tai kuvan lähde sekä mahdollinen julkaisulupa.

Tekstit pyydetään lähettämään vähintään viikkoa ennen toivottua julkaisuajankohtaa.