Hymnologian ja liturgiikan seura

Oletko kiinnostunut virsistä ja jumalanpalveluksista? Haluatko tietää niiden historiasta ja nykykäytännöistä meillä ja muualla? Haluatko saada tietoa viimeisimmästä tutkimuksesta ja osallistua keskusteluun? Tervetuloa mukaan!

Vuonna 1995 perustettu Hymnologian ja liturgiikan seura edistää hymnologian ja liturgiikan tutkimusta ja harrastusta julkaisemalla tutkimuksia ja muuta materiaalia, järjestämällä seminaareja ja tapahtumia sekä tekemällä yhteistyötä yliopistojen ja järjestöjen kanssa kotimaassa ja ulkomailla. 

Hymnologian ja liturgiikan seura on tieteellinen yhdistys, jonka jäseninä on tutkijoita ja opiskelijoita eri tieteenaloilta, jotka kytkeytyvät virsien ja jumalanpalveluselämän tutkimukseen, sekä alan ammattilaisia ja harrastajia.

Image
Ihmisiä yleisössä.
Tapahtumat|18.12.2020
Hymnologian ja liturgiikan seura järjestää Helsingissä 16.–18.5.2022 kansainvälisen konferenssin, jonka otsikkona on Kohtaamisia rajoilla ja yli rajojen. Konferenssin kielinä ovat suomi, ruotsi ja englanti.
Image
HYMNOS-vuosikirjoja.
Uutiset|18.12.2020
HYMNOS 2021 -vuosikirja on julkaistu näillä verkkosivuilla. Vuosikirja sisältää viisi vertaisarvioitua artikkelia, joista neljä liittyy seuran järjestämiin Pyhä-aiheisiin ekumeenisiin tutkimuspäiviin. Kolme artikkelia on ruotsiksi ja kaksi suomeksi.